VeiledningsworkshopTrondheim24

Mor og datter holder rundt hverandre

INVITASJON TIL VEILEDNINGSWORKSHOP  SAMTALER MED FAMILIER I EKSIL FAMILIEGJENFORENING I EKSIL

​​​​​​​​​​

 

Gjenbruk av katalogelement

Å være på flukt, migrere og det å etablere et nytt liv i et eksilland kan være en ekstrembelasting for en familie. Flukt og eksil innebærer store omveltninger i menneskers liv. De må forlate sitt hjemland og tvinges til å bryte med mennesker, miljø og ting de er glad i. Denne typen belastninger setter ofte relasjonene i familien under sterkt press og utgjør risiko for sammenbrudd i strukturene i familien. Krig, katastrofer og flukt fører til at mange familier blir adskilt eller borte fra hverandre. Muligheten til å gjenforenes med familien er viktig både ut fra et barne- og familieperspektiv og ut fra et flyktningperspektiv. Samtidig kan familiegjenforening etter flere år innebære store utfordringer og omstillinger. RVTS Midt har i samarbeid med Flyktningehelseteamet i Trondheim kommune, Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo (UiO) og Institutt for sosialt arbeid og helsevitenskap ved NTNU utarbeidet et veiledningshefte for ansatte i helse- og sosialtjenesten som møter disse familiene. Heftet er finansiert av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

 

VEILEDNING     

RVTS Midt vil i samarbeid med fagpersoner fra Flyktningehelseteamet i Trondheim Kommune invitere til en ny veiledningsworkshop knyttet til Veiledningsheftet «Familiegjenforening i eksil. Forebygging gjennom familiesamtaler».

Målgruppe er fagpersoner innen familievernet og kommunale tjenester som arbeider med familier som lever i eksil som flyktninger.

Workshoppen er tenkt som hjelp for å ta metoden med familiesamtaler og familiefokus i bruk lokalt ved ditt arbeidssted og en arena for å bygge nettverk rundt dette arbeidet.

Vi inviterer fagpersoner som i sin hjemkommune har arbeidet med samtaler med familier som har fått/skal få familiegjenforening.

Du kan ta med anonymiserte caser og problemstillinger som du ønsker å få veiledning/refleksjon rundt. Det vil bli mulighet til å få delt erfaringer og å få innspill for å komme videre med eget arbeid.

Workshopen er åpen både for både «gamle» deltagere som har vært med på veiledningssamlinger før og som ønsker mer påfyll, og for nye deltagere som ikke har kjennskap til metoden fra før.

 

Faglig program 29.10.2024.  

Informasjon om faglig tema for første del av workshop kommer senere, programmet vil bli oppdatert.

 

I andre del etter lunsj vil vi bruke tid til å arbeide med case og problemstillinger fra deltagerne.

Vi ber alle deltagere om å ta med case og materiale fra eget arbeid.

Dette kan være problemstillinger fra alle typer familier med fluktbakgrunn som dere arbeider med. 

Merk!

For nye deltakere, eller for den som ønsker en repetisjon, må du si i fra i kommentarfeltet ved påmelding om du ønsker en kort innføringsforelesning om metoden kl 9-9.50 samme dag, i forkant av selve workshopen som starter kl 10.00.

 

 

Veiledningen vil bli gitt i samarbeid mellom Jorunn Gran, psykologspesialist ved RVTS Midt, og flere fagpersoner fra Flyktningehelseteamet i Trondheim kommune som alle har praktisert denne type samtaler over flere år.



Kontaktperson: Jorunn Gran, RVTS Midt, jorunn.gran@stolav.no


  

 

310
Nei
InnholdssideKurs
VeiledningsworkshopTrondheim24