PodkastOmTortur

Illustrasjon av temaet tortur. Hender knyttet sammen og en hvit due som løsner tauet.

Ny podkastepisode: Hva gjør tortur med mennesker?

Publisert: onsdag 28. juni 2023
 
Hva gjør tortur med mennesker og hvordan kan vi hjelpe dem som har vært utsatt? Nora Sveaass og Håkon Stenmark svarer i podkastepisoden om tortur.
Mer om
Tortur

Unni Skoglund
Kommunikasjonsrådgiver


​RVTS Midt har nå kommet med en ny episode i podkasten Midt imellom. Den ferskeste episoden tar opp temaet tortur. Innledningsvis påpekes det at i Norge lever det flere titalls tusen personer med flyktningbakgrunn, som har vært utsatt for tortur.


Nora Sveaass og Håkon Stenmark diskuterer temaet i studio. Sveaass er psykolog og professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Hun har vært medlem i FNs torturkomité i åtte år og er i dag en del av FNs underkomité for bekjempelse av tortur. Håkon Stenmark er psykologspesialist og jobber blant annet med behandling av flyktninger som har vært utsatt for tortur i klinikken til RVTS Midt: Poliklinikk for flyktningehelse, traumer og tortur.


I episoden berøres blant annet spørsmålene: Hvem er torturofrene? Hvorfor tier mange torturutsatte med det de har opplevd? Er det viktig å fokusere på tortur i forhold til andre traumatiserte? Hvordan møter vi torturofre i Norge? Hvordan kan torturoffer rehabiliteres best mulig? 


 Her finner du podkasten:

I Itunes

På Spotify

På Soundcloud

Podkasten har også en egen landingsside på Stolavs.no Gjenbruk av katalogelement