Hvorfor TryggEst?
TryggEst skal bidra til bedre forebygging og håndtering av vold og overgrep mot voksne i sårbare livssituasjoner, gjennom bevisstgjøring og kompetanse i kommunene. RVTSene skal bidra til å gjøre kommunene kjent med TryggEst-verktøyene veileder, case-generator og e-læring. Sentrene skal også bidra til at flere kommuner starter opp med TryggEst, støtte tjenestene i kommuner som benytter TryggEst med tilpasset regional kompetanseheving, og understøtte arbeidet med sertifisering i risikovurdering. Innsatsen skal ses i sammenheng med mål om kommunale handlingsplaner mot vold i nære relasjoner, og krisesentertilbudet.
RVTSene skal i 2025 gjøre seg kjent med arbeid og verktøy fra Nasjonalt senter for aldring og helse, slik som Demensomsorgens ABC. Målet er godt koordinerte og effektive kompetansehevingstilbud til tjenestene.
Tekst fra utkast til Tilskuddsbrev for RVTSene (punkt 2.1.2) 2025
Hvis din kommune ønsker å ta i bruk TryggEstmodellen, kan RVTS Midt bistå med informasjon og veiledning i en slik prosess.
Du kan søke om Tilskuddsmidler for å starte med TryggEst og bli TryggEstmodellkommune. Søknadsfrist 31.03.2025. Det er endringer i tilskuddsordningen, som skal gjøre det lettere for kommuner som samarbeider om TryggEst Tilskot til TryggEst | Bufdir
Regional TryggEstkonferanse
Bufdir og RVTS Midt arrangerer regional TryggEstkonferanse i Møre- og Romsdal i år. Her vil Bufdir holde innlegg, gode hjelpetilbud til risikoutsatte presenteres og vi tilstreber å løfte frem arbeid fra lokal TryggEstkommune (Program og sted kommer). Det overordnet temaet vil være rus.
Konferansen vil være aktuell for kommuner som er TryggEstkommuner, planlegger å bli TryggEstkommune eller er i oppstartfase. Regional konferanse er en fin mulighet til å få informasjon om hva TryggEst er og kunnskap om temaet og anledning til å bygge nettverk.
Konferansen vil være gratis og tentativ dato er 13. eller 14 mai.
Bufdir dekker reise og opphold for inntil to personer fra hver kommune. Dette kan også være kommuner som ikke har TryggEst, men ønsker å vurdere TryggEst. Det gjelder da billigste reisemåte, og overnatting om det er nødvendig.
Deltakerne må selv levere reiseregning til sin egen kommune. Kommunen sender så en faktura til Bufdir for utgiftene. Dette gjør det mye enklere for alle parter.
Fakturaopplysningene er:
Film om TryggEst: TryggEst: Hvordan avdekke og avverge vold, overgrep og omsorgssvikt mot risikoutsatte voksne (youtube.com)