Kosmorama og RVTS samarbeider

Kosmorama og RVTS Midt samarbeider om viktige filmer

Publisert: onsdag 1. mars 2023
 
Kosmorama har gjennom mange år blitt en arena for innblikk i ulike menneskelige og samfunnsmessige tema, både lokale som internasjonale. I år samarbeider RVTS Midt og Kosmorama om fire filmer.
Mer om
Aktuelt

Unni Skoglund
Kommunikasjonsrådgiver


​Kosmorama er en internasjonal filmfestival, som holder til I Trondheim. Gjennom et mangfoldig program, med film fra hele verden, ønsker Kosmorama å gi publikum muligheten til å se verden fra flere perspektiver. Kosmorama ble første gang arrangert i 2005 og festivalen viser årlig om lag 80 internasjonale, nasjonale og regionale filmer i festivaluka. I år arrangeres Kosmorama fra 6. - 12. mars.


– Filmene vi har plukket ut treffer veldig godt det RVTS Midt jobber med. Vi er fagfolk som skal bistå hjelpeapparatet med tema som eksempelvis vold, overgrep og flyktninger. Ved å samarbeide med Kosmorama kan vi synliggjøre arbeidet vårt også på en anerkjent kulturell arena. I tillegg er det til inspirasjon for oss og kunne se filmer som angår problemstillinger vi jobber med til daglig, sier Maria Melas-Kvitland, psykologspesialist fra RVTS Midt.


Maria utsnitt.jpeg
Psykologspesialist hos RVTS Midt, Maria Kristine Jose Melas-Kvitland.

Samarbeider mellom Kosmorama og RVTS Midt går ut på at RVTS fått anledning til å bla. lage spesialvisning for fagfolk og egne interne arrangement som belyser fagtema fra filmene.

– Vi vil også ha stands på festivalen i forbindelse med flere filmvisninger og vi deltar i ettersnakk etter noen av filmene, sier Maria Melas-Kvitland. 


De fire filmen det er hovedfokus på er:


Film: DREAM´S GATE kurdiske kvinner i frontlinjen
Visning: onsdag 8. mars, Prinsen kino, Kl. 14.30, sal 4. 

Film: AND STILL I SING - afghanske kvinner med musikk som våpen
Dette er historien om tre afghanske kvinner som tar opp kampen for sine rettigheter med musikk som våpen. Les mer her.
Filmvisning: Torsdag 9. mars, Prinsen kino, Kl. 20.00, sal 5. Det blir ettersnakk med aktuelle aktører etter filmen.

Film: NO BEARS humanisme og samfunnskritikk på grensen Iran - Tyrkia
Det er ikke lett å lage film, spesielt når innspillingen må hemmeligholdes og fjernregisseres fordi filmskaperen ikke har lov til å gjøre det. Les mer her.
Filmvisning: Fredag 10.mars, Prinsen kino, Kl. 17.15, sal 5. Ettersnakk etter filmen.

Film: TYSTNADEN I SÁPMI hva skjer når tausheten brytes? 
Lukket visning tirsdag 7. mars: Prinsen kino kl. 13.00, sal 4. Det blir ettersnakk med aktuelle aktører. RVTS har invitert aktuelle fagfolk til eksklusiv visning. Les mer om filmen her.


– Vi setter stor pris på filmsamarbeidet med Kosmorama. Det har foregått over mange år. For å nå ut til folk generelt om hva RVTS er, og bidra til å sette fokus på viktige tema, som f.eks. seksuelle overgrep og konsekvenser av krig, er Kosmorama en fin samarbeidspartner, sier Maria Kristine Jose Melas-Kvitland.
 Gjenbruk av katalogelement