Glemt passord

Registrer deg

om du allerede er registrert.


Endre passord

– Vi er her for kommunene som skal lage plan for selvmordsforebygging  Skriv ut

– Skal vi forebygge selvmord må vi tenke folkehelseperspektiv og inkludere alle etater og nivåer i en kommune, sier Rita Småvik, rådgiver hos RVTS Midt. –Ta kontakt med ditt lokale RVTS så hjelper vi deg å komme i gang.  

RVTS’ene har utarbeidet en mal som skal være en hjelp for kommuner i utvikling av kommunal/interkommunal handlingsplan for forebygging av selvmord og selvskading. En plan vil sikre kommunen i arbeidet med å jobbe systematisk for å nå målene i den nasjonale planen, fra regjeringen, som har 0-visjon som mål.

– Malen fra RVTSene foreslår hvordan dere kan skal komme i gang og hvordan dere deretter går fra plan til handling. Malen er et nyttig verktøy i denne prosessen, sier Rita Småvik.

Hun anbefaler også alle å se RVTS Nord sin film om hvordan dette arbeider kan foregå: Selvmordsforebygging kommunal handlingsplan on Vimeo.

Trenger din kommune hjelp til å starte arbeidet med kommunal/interkommunal handlingsplan for forebygging av selvmord og selvskading? Se nettsiden Kommunal handlingsplan mal selvmord her får du gode tips om og hvordan du skal komme i gang og hvordan du en går fra plan til handling.  Ta gjerne kontakt med din RVTS for ytterligere hjelp.

Rita Småvik oppfordrer kommunene til å ta kontakt med sitt RVTS for å få hjelp til å lage handlingsplan for forebygging av selvmord og selvskading. Foto: Unni Skoglund.