Glemt passord

Registrer deg

om du allerede er registrert.


Endre passord

Bruk av digitalt verktøy for å snakke med barn har eksplodertSkriv ut

Verktøyet SNAKKE har opplevd over en femdobling av antall brukere den siste uka, skriver Nasjonalt kunnskapssenter om psykisk helsearbeid (Napha) i en artikkel nylig. Ane Heiberg Simonsen, spesialrådgiver i RVTS Øst, tror koronakrisen er årsaken.

-Lærere og barnehagelærere har ikke mye tid til å bruke slike verktøy i en vanlig hverdag. Det er veldig gledelig at økningen i bruken er så stor nå, som mange har mer ledig tid, sier Simonsen.

Bilde: Ane Heiberg Simonsen

 

SNAKKE er en opplæringsplattform som inngår i regjeringens tiltaksplan En god barndom varer livet ut (2014-2017), og er utviklet av RVTS nasjonalt på oppdrag fra Barne-ungdoms- og familiedirektoratet.

Målet med verktøyet er å øke fagkunnskap og gi handlingskompetanse hos alle hjelpere som jobber med barn. Alle ansatte i kommunen som jobber med barn og unge er målgruppen. Du kan lese hele artikkelen til Napha her.

SNAKKE består av:

-SNAKKELAB: Filmer av barn i samtale med en voksen. Samtalen er ment som læring og inspirasjon til å reflektere over egen kunnskap og egne følelser. Hva kan jeg møte i en slik samtale? Ville jeg valgt den samme tilnærmingen som på filmen eller ønsker jeg å gjøre noe annet? Hvordan er vi enige om å gjøre det hos oss?

-SNAKKEsim: Simulering av samtaler med barn. Du går inn i rollen som en voksen stilt overfor barn du tenker kan ha blitt utsatt for overgrep, vold eller annen form for omsorgssvikt.  Gjennom en simulert relasjon kan du øve deg på bedre dialog med barn og unge.

-LærMer: Artikler om: Hvordan samtale med barn, hva er mitt ansvar og hvordan kan jeg forberede meg? Hva er åpne og lukkede spørsmål?

-Hvordan kan vi bruke SNAKKE i vår hverdag?

 

Her finner du SNAKKE: snakkemedbarn.no

 

Introfilm: