Glemt passord

Registrer deg

om du allerede er registrert.


Endre passord

Internasjonal konferanse om Narrativ Eksponeringsterapi i TrondheimSkriv ut

Sett av 24. og 25. oktober! Da arrangerer RVTS Midt og Vivo International – i samarbeid med Resurscentrum for Traumastød i Sverige en internasjonal konferanse om Narrativ Eksponeringsterapi (NET) i Trondheim. Konferansen presenterer den nyeste kunnskapen vi har innen kultursensitiv traumeforståelse- og praksis.

Ved RVTS Midt er det Håkon Stenmark (bildet) som er initiativtaker til konferansen. Han forteller at foredragsholderne vil komme både fra Norden og resten av Europa samt fra ulike kriseområder i verden.

Vivo International er en organisasjon som jobber i kriseområder med behandling og forebygging av traumatisk stress både for enkeltindivider, familier og på samfunnsnivå. Stenmark har hatt et mangeårig samarbeid med organisasjonen. Han og Merethe Hellen (også RVTS Midt) har blant annet bidratt til opplæring av helsearbeidere i land som Rwanda, Uganda, den demokratiske republikk Kongo, Sri Lanka og Irak. -Dette er en mulighet for folk å få vite om hvordan NET som metode brukes i ulike sammenhenger, mener han.

Metoden er anvendelig for ulike målgrupper, og er særlig egnet for flyktninger som har opplevd gjentatte traumehendelser. I de senere år har metoden blitt videreutviklet til å gjelde flere grupper, deriblant personer som har begått overgrep og inneliggende pasienter med gjentatte traumeopplevelser. Internasjonale eksperter på behandling og forskning vil holde innlegg på konferansen og det er også mulig å selv sende inn forespørsel om å bidra med innlegg eller poster.

Du kan lese mer om konferansen og melde deg på ved å klikke deg inn på denne linken.