Glemt passord

Registrer deg

om du allerede er registrert.


Endre passord

Flyktninger/asylsøkere og koronavirusetSkriv ut

For flyktninger og asylsøkere kan alarmtilstanden i samfunnet i forbindelse med spredningen av koronaviruset være utfordrende.

Det kan være vanskelig å skjønne informasjonen som gis på norsk, noe som skaper usikkerhet. Endringer i hverdagslivet, med isolasjon og lite folk ute, kan gi assosiasjoner til krigs- eller krisetilstander de tidligere har opplevd. Mange har familiemedlemmer i andre land, kanskje i flyktningleirer eller andre områder der det er lite tilgang på helsetjenester. Dette kan skape angst og bekymring.

Mange flyktninger har et begrenset sosialt nettverk i Norge, og risikerer derfor å havne i en isolert tilværelse med lite tilgang på støtte fra det sosiale nettverket. Vi vet at isolasjon ofte forsterker psykiske plager. Disse faktorene bidrar til at hverdagen for flyktninger og asylsøkere er særlig utfordrende nå under koronapandemien. Mange blir i stor grad avhengige av å få informasjon, støtte og hjelp fra fagfolk og offentlige nettverkskontakter. Samtidig er det slik at mange flyktninger har tidligere erfaringer og en iboende motstandskraft og handlekraft som kan komme til god nytte i en vanskelig krisesituasjon.

Her er noen forhold som det er viktig å være oppmerksom på i møte med flyktninger og asylsøkere under koronakrisen

Her finner du utvalgte lenker med informasjon om koronaviruset på ulike språk samt lenker til nettsteder om bistand til flyktninger og asylsøkere.

Utforsk kildene og ta i bruk det som kan være til nytte for deg og de flyktningene du møter.