Glemt passord

Registrer deg

om du allerede er registrert.


Endre passord

Vivats kurslederkurs for kurset Førstehjelp ved selvmordsfareSkriv ut

Sted: Scandic Hell, Værnes
11. november kl 8:00 15. november kl 16:00
Kurset starter mandag 11. november kl 08:15. Det er derfor en forutsetning at alle må være ankommet kursstedet søndag kveld, 10. november.

Kurslederkurset er et fem dagers kurs for utdanning av fremtidige kursledere med forskjellig yrkesbakgrunn til undervisning av kurset Førstehjelp ved selvmordsfare. De to første dagene er man deltaker på kurset Førstehjelp ved selvmordsfare. De tre siste dagene arbeides det med undervisningstrening i smågrupper. Det kreves deltakelse på alle fem dagene. Etter dette må man motta veiledning og være kursleder på tre kurs i løpet av første året for å bli godkjent som kursleder. For å beholde sin kurslederstatus må kurset undervises minst to ganger årlig.

Kursledere må ha erfaring fra å møte mennesker med selvmordstanker, være personlig egnet og ha pedagogiske evner til å undervise og lede smågrupper. Kursledere må også ha anledning til å gjennomføre kurs som en del av sitt arbeid. Aktuelle kursledere er fagpersoner med ulik faglig bakgrunn, som i sitt arbeid kan bruke kurset Førstehjelp ved selvmordsfare til å spre kunnskap og ferdigheter om intervensjon i akutt selvmordsfare. Det er en fordel hvis man har deltatt på kurset Førstehjelp ved selvmordsfare før, men det er ikke nødvendig.

Mer informasjon om kurslederkurset og påmelding finner du her.