Glemt passord

Registrer deg

om du allerede er registrert.


Endre passord

8-dagers kurs i kronisk traumatisering og dissosiasjonSkriv ut

Sted: Statens hus, 7013 Trondheim
24. mars kl 10:00 18. november

Kurset er fulltegnet

Dette er en mulighet for å få en grundig opplæring i forståelsen og behandling av kompleks PTSD. Kurset foregår i Trondheim og går over 8 dager. Undervisningsopplegget vil passe for behandlere som ønsker å utvikle eller videreutvikle sin kompetanse med å arbeide med pasienter som er omfattende traumatisert, eller andre profesjonelle som ønsker å få innblikk i forståelse og behandling av traumatiserte personer. Det kreves minimum 3 års helsefaglig høyskoleutdanning for å delta.

Terapeutisk arbeid med kronisk traumatiserte mennesker er komplekst og krever en annen og mer omfattende metodikk og forståelse enn enklere traumetilstander. Symptombildet er ofte omfattende og kan være krevende for behandlere å forholde seg til.

Kurslederne vil gi en grundig presentasjon av dynamikken i en kronisk traumatisert person, samt konsekvensene dette får for relasjoner med andre mennesker, også behandlere, slik at symptombildet gir mening ut fra hva pasienten har opplevd.

Den teoretiske forståelsen baserer seg i hovedsak på teori om strukturell dissosiasjon av personligheten («The Haunted Self, Van der Hart, Nijenhuis & Steele, 2006), samt videreutvikling etter dette.

Kursholdere er Arne Blindheim og Marianne Straume. Arne Blindheim er spesialist i klinisk psykologi, og arbeider ved Klinikk for krisepsykologi i Bergen. De siste 20 årene har han arbeidet nesten utelukkende med traumatiserte pasienter. Marianne Straume er spesialist i klinisk psykologi med fordypning i barne- og ungdomspsykologi. Siden 1995 har hun arbeidet ved Klinikk for krisepsykologi og har full klinisk praksis der.

Kontaktperson RVTS-Midt: Gunnvor Pettersen.

Ny påmeldingsfrist: 20. mars

Mer informasjon og link til påmelding finner du her.